Myynti:  Prosessiteollisuus 0400 463 261  /  Uretaanieristykset 0400 434 657  |  Toimisto 044 238 5519

Usein kysyttyä

Usein kysyttyjä kysymyksiä eristämisestä, energiatehokkuudesta ja käyttämistämme eristemateriaaleista.

Energiatehokkuus ja energian säästäminen

Mikä on rakennusten osuus energiankäytöstä?

Suomessa rakennusten energiankäyttö vastaa noin 40 prosenttia energian loppukäytöstä. Rakennusten energiankäyttö aiheuttaa noin 30 prosenttia kasvihuonekaasupäästöistä. Tehostamalla energiankäyttöä pienennämme kasvihuonepäästöjä sekä säästämme energiakuluista.

Rakentaako uutta vai saneerata - kumpi on energiatehokkaampaa?

Ensimmäinen kysymys on: halutaanko muutoksia heti vai halutaanko energiatehokas ratkaisu koko rakennuksen elinkaarelle? Parantamalla nykyisten rakennusten energiatehokkuutta voidaan vähentää tämänhetkisiä päästöjä sekä energiankäyttöä. Uusissa kohteissa oikeat eristämisen ratkaisut parantavat energiatehokkuutta pitkällä aikavälillä.

Miten parantaa vanhan rakennuksen energiatehokkuutta?

Vanhassa rakennuksessa on usein tehokkainta vähentää ensin energiankulutusta tiivistämällä rakenteita ja parantamalla eristystä. Vasta tämän jälkeen kannattaa harkita lämmitysratkaisun uudistamista, koska uusi lämmitysratkaisu voidaan mitoittaa uutta energiankulutusta vastaavaksi.

Mitä kannattaa huomioida lämmitysratkaisun valinnassa?

Lämmitysratkaisun valinnassa kannattaa huomioida ensimmäisenä kiinteistön energiatehokkuus. Jos lämmitysratkaisun tuottama lämpö karkaa kiinteistöstä ulkoilmaan, on lämmitysratkaisun kustannukset tai ekologisuus toissijaista.

Polyuretaani eristemateriaalina

Mitä polyuretaani (PUR/PIR) on eristekäytössä?

Polyuretaani on umpisoluista kertamuovia. Sitä käytetään lämmöneristyslevyinä, tiivistysvaahdon muodossa ja yhdistettynä erilaisiin rakennuselementteihin.

Mikä on polyuretaanin laskennallinen käyttöikä?

Polyuretaanin ominaisuudet säilyvät niin kauan kuin rakennus pysyy pystyssä. Polyuretaanin laskennallinen käyttöikä onkin yli 50 vuotta.

Missä polyuretaania käytetään?

Polyuretaani on erittäin monikäyttöinen materiaali ja sitä käytetään esimerkiksi kengänpohjien, patjojen, autojen sisusten ja eristemateriaalien valmistuksessa. Polyuretaanien ominaisuudet voidaan valmistusreseptiikan ja käytettyjen raaka-aineiden avulla määrittää tarkasti halutunlaisiksi valmistusprosessin aikana: polyuretaani voi olla kovaa, pehmeää, kiinteää tai tiivistä. Monipuolisuus tekee polyuretaanista ensiluokkaisen eristysmateriaalin.

Miksi polyuretaanieristäminen soveltuu erityisen hyvin korjausrakentamiseen?
Polyuretaani on ihanteellinen materiaali energiatehokkaaseen korjausrakentamiseen. Eristyksen lisääminen valmiiden rakennusten ulkokuoreen voi pienentää keskimääräistä energiankulutusta yli puolella, ja lisäksi polyuretaanieristeitä on helppo asentaa. Alhaisen lämmönjohtavuuden ansiosta lämmöneristekerros voi olla ohuempi, ja ohuemmat eristemateriaalit puolestaan säästävät tilaa rakenteissa. Lisäksi polyuretaanin hyvät mekaaniset ominaisuudet ja hyvä tarttuminen muihin materiaaleihin mahdollistavat monenlaiset käyttökohteet.
Miksi polyuretaani on erinomainen eristevalinta uudisrakentamisessa?

Polyuretaani on kustannustehokas lämmöneriste uudisrakentamisessa, koska sen lämmönjohtavuus on alhainen. Polyuretaani tarjoaa optimaalista, pitkäikäistä eristystä, joka ei vaadi huoltoa tai korjauksia. Se on ihanteellinen materiaali käytettäväksi kevyissä, vähän tai ei ollenkaan energiaa kuluttavissa rakennuksissa kuten passiivitaloissa tai nollaenergiataloissa.

Purecosta

Mikä on Pureco?

Pureco on eristystekniikkaan keskittynyt yritys, joka sai alkunsa vuonna 2015. Tuolloin yrityksemme perustajat näkivät silloista työnantajaansa enemmän mahdollisuuksia polyuretaanieristämisessä ja ostivat liiketoiminnan itselleen. Sittemmin olemme kasvaneet vauhdilla polyuretaaniruiskutukset kärkituotteenamme.

Mitä palveluita tarjoatte?

Polyuretaani on tärkein eristemateriaalimme, mutta tarjoamme myös talotekniikan, teollisuuden ja prosessitekniikan eristämisen kokonaisratkaisut. Polyuretaania hyödynnämme myös valumateriaalina sekä maalattioiden oikaisuissa. Lisäksi toteutamme kattojen sekä betoni- ja teräsrakenteiden suojapinnoitukset polyureaa hyödyntäen.

Missä toimitte?

Tällä hetkellä tarjoamme palveluitamme kaikkialle Suomeen sekä Pohjois-Eurooppaan. Olemme kovaa vauhtia kasvava yritys, ja tavoitteenamme on olla asiakkaidemme vastuullisuuskumppani energian ja rahan säästämisessä sekä kasvaa Pohjois-Euroopan johtavaksi kylmäeristyspalveluiden tarjoajaksi. Siis: Tänään Oulussa, huomenna maailmalla.

Keitä varten olette?

Olemme niitä varten, jotka haluavat jättää jälkeensä paremman maailman. Haluamme auttaa asiakkaitamme kotitalouksia, yrityksiä ja raskasta teollisuutta suitsimaan energiahävikkiään ja pienentämään hiilijalanjälkeään tehokkailla ja vastuullisilla eristystekniikan ratkaisuilla.

Miten teidät tavoittaa?

Reagoimme nopeasti yhteydenottoihin ja ratkomme asiakkaidemme eristämisen ongelmia ketterästi. Yritys-sivultamme löydät yhteystietomme ja voit myös jättää tarjouspyynnön: kaipasit sitten eristyspalveluita, pinnoituspalveluita tai halusit oikaista lattiasi polyuretaanilla.

Kyky ja halu palvella

Meillä on valmius toteuttaa niin pienet kuin suuretkin eristämisen kokonaisratkaisut kaikkialla Suomessa ja Pohjois-Euroopassa. Tavoitat meidät helposti, joten ota yhteyttä ja kerro, miten voimme auttaa sinua säästämään rahaa ja ympäristöä.

Ota yhteyttä